:: Alfa Apartament-Casă - Hajduszoboszlo cazare apartament Hajduszoboszlo, hajduszoboszlo cameră apartament cazare hajduszoboszlo, apartament, hungarospa, aqua-palace, baie ::
2018. 2. 23
Untitled Document

Aqua-Palace


Aqua-Park


Strand


Gyógyfürdő
 

Bine aţi venit pe pagina web a Casei de apartamente Alfa - Hajduszoboszlo!

Hajdúszoboszló este situat în partea de nord-est a Câmpiei Ungare (Alföld), la 200 km la est de Budapesta şi 20 km la sud-vest de Debrecen. În această zonă se întâlnesc trei regiuni geografice: în partea nord – nord-estică regiunea Hajdúhát, în partea nord – nord-vestică pustiul Hortobágy, iar în partea sudică regiunea Nagy-Sárrét respectiv Berettyó. Vizitatorii acestor meleaguri, chiar dacă s-au obişnuit cu măreţia munţilor nu vor găsi peisajul monoton , deoarece sunt împodobite de albiile părăsite ale Tisei, cu stufuri, trestii, mii de păsări sălbatice şi dumbrăvi. Hotarul oraşului este mărginit de vestitul „câmp nesfârşit” pustiul Hortobágy, denumit de către poetul maghiar Petőfi Sándor „fruntea Dumnezeului”. Oraşul se aşează la o altitudine de 100-110 m, altitudinea descreşte spre Hortobágy. Principala bogăţie a acestor meleaguri pe lângă apele termale şi terenurile agricole îmbelşugate sunt zilele însorite. Media anuală a zilelor cu soare depăşeşte două mii de ore, de aceea Hajdúszoboszló este unul dintre cele mai însorite oraşe din Ungaria. Direcţia dominantă a vântului este cea nord-vestică.

Microclima ştrandului şi împrejurimilor sale pline de spaţiu verde şi parcuri, aerul curat bogat în iod şi sare contribuie la vindecarea rapidă a pacienţilor. Vizitatorii noştri au toate şansele să prinde o vreme bună şi să petreacă zile plăcute, calde în oraşul nostru, pentru că numărul zilelor de iarnă este numai de 30-40 cu temperatura medie de 0 grade ºC, iar numărul zilelor de vară este de 80-85 când temperatura medie este de 25 grade ºC.

Aşezarea staţiunii balneoclimaterice este ideală. Se poate accesa foarte uşor atât cu trenul, cât şi pe cale rutieră, şi în ultimul timp şi pe cea aeriană. Hajdúszoboszló se află pe magistrala de cale ferată Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony. În oraş se opresc toate trenurile accelerate şi 6 trenuri rapide (Intercity), şi chiar două trenuri internaţionale. În perioada vacanţei de vară are legătură directă cu staţiunile de pe lângă lacul Balaton.

Despre mersul trenurilor din Hajdúszoboszló găsiţi informaţii precise la poziţia 100 din tabelul de plecări/sosiri trenuri. Oraşul este străbătut de Drumul Naţional nr 4, care este principalul şi cel mai comod culoar de deplasare cu maşina sau alte autovehicule pentru cei care călătoresc din Capitală spre frontiera de est a ţării, Záhony. Autostrada M3 trece prin apropierea oraşului în direcţia Hortobágy-Tiszafüred-Füzesabony. Pe această cale puteţi ajunge cu uşurinţă şi cu autocar, transportul în comun legând fiecare regiune a ţării cu oraşul „izvorului de minune”. Mai recent este posibil de a ajunge în oraş şi cu avionul, cu plecarea din aeroportul internaţional din Debrecen. Transportul local este dezvoltat şi bine organizat. Din zori până seara târziu pasagerii pot opta între autobuze şi taxiuri, astfel pot ajunge din gara feroviară în centrul oraşului şi în zonele de agrement.

 

 

 


Casei de apartamente Alfa

Ştiri

2010th 1 martie, a deschis cel mai mare pentru scăldat din Europa cele mai noi unităţi,

AQUA-PALACE

interior-exterior experienţă!